Roadex Wave – Latvian wave riding championship 2012

Roadex Wave – Latvijas Čempionāts viļņu braukšanā

Kad latvietis praktiskais aizver logus un aizbultē durvis, gatavodamies vētrai, latvietis viļņu braucējs tākelē buru un dodas jūrā. Tas ir viņa dzīves veids un atkarība.

Septembra vai oktobra vējainākajā dienā, kad vēja ātrums sasniegs vismaz 10 m/s, notiks Latvijas čempionāts viļņu braukšanā 2012 “Roadex wave”.

Sacensības notiks vienu dienu Karostas pludmalē “Palmbīčs”, Liepājā. Norises diena tiks noteikta no trešdienas līdz svētdienai, ne vēlāk kā divas dienas pirms sacensībām.

Čempionātam ir atvērta mājas lapa www.roadexwave.lv, kurā būs publicēta visa aktuālā informācija par sacensībām – par gatavošanās procesu, precīzu norises vietu un laiku. Pēc čempionāta mājas lapā būs apskatāmas bildes un video, atsauksmes, publikācijas un komentāri.

Lai celtu sacensību un Latvijas burātāju līmeni, šogad pirmo reizi uz sacensībām tiks aicināti ne tikai mūsu kaimiņvalstu burātāji, bet arī pasaules klases viļņu braucēji. Lai to panāktu, sacensību organizētāji, pateicoties atbalstītājiem, piedāvā naudas balvas 600 EUR vērtībā. Gan pasaules klases burātāji, gan tik lielas naudas balvas viļņu braukšanas sacensībās būs pirmo reizi! Tā ir laba motivācija, lai burātājiem būtu par ko sacensties un skatītājiem būtu ko redzēt.

Šis ir ceturtais Latvijas čempionāts wave disciplīnā. No pārējām klasēm tā atšķiras ar nepieciešamību pēc lieliem viļņiem un stipra vēja, lai varētu veikt pēc iespējas augstākus lēcienus un garākus nobraucienus pa vilni.

Izvēlētā sacensību vieta – “Palmbīčs” – izceļas ar to, ka viļņi veļas tuvu krastam, kur tiesnešiem un līdzjūtējiem ir iespēja perfekti pārredzēt sacensību akvatoriju.

Ja prognoze nebūs labvēlīga Liepājai, kā alternatīva sacensību vieta izvēlēta Pāvilosta.

Pasākums tiks iemūžināts ar foto un video palīdzību gan no krasta, gan ūdenī, un to visu čempionāta gaitā un pēc sacensībām būs iespējams aplūkot roadexwave.lv mājas lapā.

Gaidām vēju!

Vairāk informācijas:

Krišjānis Tūtāns
krish@lat168.lv
29168496

Dace Kurpniece
info@burusports.lv
26529820

Roadex Wave – Latvian wave riding championship 2012

When a normal person shuts all doors and windows, a wave rider takes his equipment and goes in the water to step forward the storm.

In one of the windiest days of September or October when forecast will show at least 10m/s Latvian wave riding championship „Roadex Wave“ will be held. Competition day will be chosen from Wednesday to Sunday, and announced no later that two days before.

Event is going to happen in Liepaja’s „Palmbeach“. In this spot waves are coming close to the coast so it´s going to be easier for judgesand spectators to see performance of riders. As an alternative spot for „Roadex Wave“ is chosen Pavilosta beach.

There’s a homepage www.roadexwave.lv, where everyone can follow the actual information for competition, location and date. During and after event all the pictures, videos, comments and publications will be available there. Pictures and videos will be taken from the coast and as well from the water.

Not only our neighbors from Lithuania and Estonia, but also world-class wave riders from other countries are invited to this event. It will improve level of Latvia’s windsurfer’s skills and level of this championship. The race organizers, thanks to supporters, for the first time offers cash prizes – 600 EUR. It’s a good motivation for sailors to compete and that makes an interesting show.

Waiting for the wind!

More information:

Krišjānis Tūtāns
krish@lat168.lv
+371 29168496

Dace Kurpniece
info@burusports.lv
+371 26529820

Comments are closed.