It’s time for freestyle


Pēdējās dienās esmu nonācis kārtīga pārbaudījuma priekšā. Vējš pūš, bet es pa krastu. Par laimi gan nekas super duper labs nav bijis…

Pagājušo nedēļ tiku pie jaunas ūdens video/foto kameras GoPro Hero2. Tieši tāda pati kā man bija līdzi šī gada marta ceļojumā uz Tenerifi. Ar tās palīdzību tapa mana līdz šim labākā filma – Chasing forecasts. Šo veiksmīgo pirkumu man palīdzēja īstenot veikals Motosports. Kā jau zināms, arī Burusportā šis kameras un to stiprinājumi ir pieejami. Jau kādu laiku atpakaļ, rēķinotos ar to, ka tikšu pie šādas kameras, biju iegādājies trapeces stiprinājumu, saucas Backy Mount, par šo stiprinājumu vairāk variet paskatīties viņu Facebook profilā.

Guga filmējot sevi :)


Stiprinājums ir labi nostrādāts un labi arī maksā, 96E. Ja nemaldos, tad ražo Slovēnijā. Ir pāris trūkumi, kreicējot,  stiprinājums dažreiz atsitas pret vilni, dēl nepareiza izliekuma. Ir pieejams arī stiprinājuma pagarinājums, kas īsti labi braucot neturās savā pozīcijā. Uz ātru roku pagājušās svētdienas ritā šo problēmu atrisināju, bet iedzīvojos lielākās problēmās. Neveiksmīgi ceļot instrumentu kasti, pēc labi padarīta darba,  kaut ko sarāvu/sastiepu muguras krustu daļā un paliku mazāk kustīgs :) Tā jauki es svētdienas dienu pavadīju ar saviem tuvajiem…

Paldies E.Smilteniekam par veiklo diognozes noteikšanu un visiem kas meklēja Asperīnu, it seviķi Kaķēnam, jo viņš to iedeva. Tik neveiksmīga sekundes kustība varēja beigties vēl sliktāk. Esmu izlaidis 3 burājamas dienas un jūtos jau gandrīz pa visiem 100% :)  Jau rīt plānoju atgriezties uz dēļa un izbaudīt šo super vējaino septembra pirmo nedēļu. Kā Jurģis no Tenerifes komentē, pagaidām vēja ziņā R-krasts ieleik!

Arī pagājušā nedēļa arī iesākās vējaini. Vēja virziens it kā nebaudāms – ZR, pinīgi no jūras. Kaut kā iebraukājos un šo dienu izbaudīju ar lielu prieku. Pie tik salīdzinoši maza vēja, lieli viļņi. Braucu ar Quad 87 un 5.8m2. Sapratu, ka jūras vēja ir pat vēl vieglāk sēdināt Backloop, jo aiz viļņiem nav vējš, kas mēdz buru izraut no rokām, vienu izdevās nosēdināt. Ja izdevās trāpīt kādā stāvā setā, kurš aizsedz vēju, pat sanāca pabraukt arī pa vilni. Pretējā gadījumā tik daudz atvērt buru fiziski nav iespējams…

Nedaudz neomulību radīja pirmā rudenīgā diena un daudzie tīkli jūrā. Ar 4 mazām spurām ir daudz mazāka iespēja iepīties tīklos. Pāris reizes visus savus četrus asmeņus pārlaidu pāri tīla striķiem… Kā izrādās, tieši jūras vējā izliek tīklus, jo tas ir īstais lašu laiks. Prognoze sola, ka jau šo sestdien būs vēl stiprāks vējš ar ZR virzienu :)


Pagājušās nedēļas spicākais notikums, protams, vienīgās frīstaila sacensības – Burusports freestyle cup. Kā barvedis šiem mačiem ir Žeņa (J.Gavrilovs). Frīstaila piekritēji Latvijā nav mazums, bet tādi, kas var uztaisīt vairāk par 2-3 trikiem, esam mēs 3 – Žeņa, Minka un es. Lai apmeklētu šo nozīmīgo notikumu noskaidrotu labāko, nācās pamest savu rezidenci Pāvilostā un doties uz Rīgas sirdī esošo Ķīšezeru.


Vēl mums pievienojās 3 draugi no Igaunijas, 2 no 3 spicākajiem – Kalks un Aava, kā arī Lukas. Tātad kopā bijām 6. Vēju solīja labu tikai rīta pusē un tā diemžēl arī bija. Paspējām izvest singlu un vējš noģība. Pēc singla man bija 4.pozīcija, aiz sevis atstāju Lukas un Minku. Labi nostartējot, tā arī pēc spēka samēriem varētu būt. Jutos gandarīts.

Mūsu spicākie draugi Igauņi un sacensībām bija ieradušies ar mums vētras buru izmēriem, Kalkam lielākā līdzpaņemytā bura bija 4.4m2 un Aava 5.0. Tā nu man ar 5.8m2 sanāca izpogāt Aava uz viņa muļķības rēķina. Vietu nejutos nopelnījis, bet rūgta macība brāļiem noteikti paliks. Nav jau te Fuerteventura, kur vējo kā trubā :)


Frīstaila bildes – Edgars Behmanis. Edgars ir ticis pie Canon pilnās matricas aparāta + 200mm F2.8 ar 2x palielinātāju. Asums IR :)

Skats no jaunās Burusports nomas terases Ķīšezerā:

Internetā ir parādījies uzskatās vizuāls materiāls par Igaunijas viļņu čempionātu A grupai, tātad visi var piedalīties. Jāgaida DR vai D virziena vējš Ristnā un jābrauc cīnīties.

Pašlaik notiek aktīvi sagatavošanās darbi Roadeks Latvijas viļņu braukšanas čempionātam 2012, ko plānots izvest septembra otrajā pusē vai oktobrī Liepājas palmu pludmalē. Cik manos spēkos, centīšos savākt arī citu tautu pārstāvjus! Būs ko redzēt…

Uzmundrinājumam, Tūtāna seniora dzintaru guvums Akmensraga tuvumā pagājušo nedēļ:

Comments are closed.