17 days of windsurf

Pārmaiņas liek uz lietām savādāk paskatīties, vairāk no malas, daudz realistiskāk un dod pozitīvu dzinulu turpināt kāpt pa dzīves kāpnēm arvien augstāk un augstāk. Esmu atgriezies Latvijas ārēs, temperatūras stabiņš ap nulli. Priekšā gaida jauni piedzīvojumi. Tepat Latvijā un iespējams arī kaut kur pavisam tālu. Šobrīd vēl esam tikai trīs. Dažiem sezona Latvijā nemaz nav beigusies un joprojām ikdienas tiek pārbaudītas sinoptiķu prognozes par labākajiem vējiem/viļņiem rietumu piekrastē. Te Jurģa Vītola, aka Mazdēla sniegums Palmbīčā laikā kad biju Tenerifē:

Latvijā okeāns. from mazdels on Vimeo.

Nosprausto uzdevumu neizpildīju. Tika pavadīta diena bez burāšanas/sērfošanas. Neskatoties, ka vējš pūta 20-24 mezglu robežās, spēka izsīkumi lika mukt no vējāinā līča El Cabezo, lai kopā ar ģimeni draugiem parādītu Tenerifes salas burvīgos skatus. Ak jā, El Cabezo apartamentā bijām apmetušies kopā ar Inesi un Kukiju. Inese uz Tenerifes salu bija devusies viļņu meklējumos, Kukijs gan viļņu, gan vēja. Tiesa gan ar kaitbordu viņš sastrīdējās jau pirmajā dienā un kā nosodītu suni nometa balkona tālākajā stūrī. Stap citu tieši šajā laikā bija ne tikai beidzamās atlaides apģerbu veikalos, bet ziedējā mandeļu koku ziedi. Kas lika atplaukt arī vīriešu dzimtas pārstāvjiem.

IMG_3642

Tā nu mēs tūristiņā pavadījām dienu pa kalniem augšā un lejā. Es, protams, pie stures, pretējā gadījumā visi apkārtējie krūmi būtu izdaiļoti. Joprojām grūti saprast kāpēc pēc tik daudz noburātām stundām, mans vestibilārais aparātrs īsti labi nestrādā. El Socorro pludmale uz dueli atkal izaicināja Kukiju. Šoreiz 1:0 Socorro labā. Kukijam ir vieta kur atgriezties un sevi vēlreiz pierādīt. No šīs pludmales esmu redzējis intenetā labas sērfošanas bildes, bet pašam sastapt ko acij pievilcīgu vēl nav gadījies. Tāpēc arī šoreiz izvēlējos palikt kameras šaipusē. Dienu pavadīt mašīnā nebija viegli, mājupceļš mašīnā tāds paklusāks izvērtās :)

IMG_3653

IMG_3866

IMG_3745

IMG_3749

Reti kad gadās tik veiksmīgi ietrāpīt vēja dzīslā. 17 dienas uz ūdens ar buru rokās. Par šo tēmu runāju arī ar veco jūras vilku Peter Huhn, kurš uz Tenerifi no Vācijas pārcēlās 1983.gadā. Viņš pēdējo desmit gadu laikā neatcerējās, ka būtu tik ilgi pēc kārtas pūtis vējš! Jādomā, ka būšu samācijies neskaitāmus jaunus trikus. Atklāti sakot, līdz tam pat netiku, jo El Cabezo nav nemaz tā vieglākā vieta kur uzsākt mācīties ko jaunu. Šoreiz kāut kā īpaši izteikti bija vēja raustīšanās. Ar to nedomāju, brāzmas, bet to, ka vējš ik pa brīdim pazuda. Nu pazuda tā, ka kāds laiciņš jāpagaida, lai sāktu atkal glisēt. Uz ceļojuma beigām vējš palika stabilāks. Viļņi Cabezo ir jāķer un jāgaida, tā tev nav nekāda Pāvilosta, kur katrā halzē pa 1 līdz 2iem labiem lecamiem viļņiem. Un jā, protams, burātāju masas, kas ir pa brīdim izmaisa tavus nodomus. Bet tiku līdz Taka un savam pirmajam Wave360. Taka izdodas šad un tad, vieglāk uz putiņām, kā normāla viļņa. Wave360 tā arī neatkārtoju, bieži saskāros ar rotācijas slāpēšanu dēl masta, kurš iedūries vilnī. Taisot GuScrew, vilnis ir mazs un tas netraucē masta rotācijā, pretēji kā ie lielos viļņos.

Viens veiksmīgs Taka manevrs:

Vienā no stiprākajām dienām nolēmu iemūžināties un nolīgu poļu pilsoni Andrzej Jozwik. Kuš starp citu ir kļuvis par tuvu darugu Pauline Martinez, kas ir mums visiem labi zināmā Casa Medano dzīvokļu iznomātāja (http://www.martinez.ch). Bartek Jankowski īpaši ar filmēšanu vairāk neaizraujās, pats tīko pēc kāda brīva brītiņa, lai izskrietu ūdenī, kopš ir kļuvis par nomas TWS (http://www.tws-windsurf.com) vadītāju. Takse Andrzej ir 30E/h, filmē ar Canon pilno matricu un Canon L lēcu 100-400, to ko mēs saucam par putekļu sūcēju. Safilmēja labi, tikai pašus iespadīgākos lēcienus nogulēja un pārāk tuvs kadrējums, grūti saprast kopbildi. Viss materiāls in nodots Edžus Vīksna no Windsurf.lv un pavisma drīz jau būs tapis maziņš rullīts no labas un vējainas dienas El Cabezo līcī.

Pavisam netīšām uz ielas saskrējāmies ar Ingvaru un viņa lietuviešu draudzeni. Esot interesantā kompānijā atbraucis uz Tenerifi. Es gan nezinu ko nozīmē interesanta kompānija ;) Diežēl ieradās viņš uz izdziestošo vēju un kārtējo reizi viņam nesanāks redzēt viļņus Tenerifē. Un protams, ka viņš pirmajā dienā burāja šortos! Artūs Šveds savu Tenerifes braucienu bija pārvērtis Kārību jūru coļujuma cenā. Viņš kopā bija pārmaksājis par 2 lidojumiem. Sākumā neatbraucot un beigās pārceļot izlidošanas datumu, vējpilno dienu dēļ.

Vēl ar slapjām kājsaitēm paspēju aizstiept savus abus dēļus uz veikalu BAHIA, kur ielikus tos tirgoties uz realizāciju. Šis ir vienīgais variants El Medano, kur iespējams tirgot lietotu inventāru second hand inventāru. Tas notiek sekojoši, aizstiep savas mantiņas, nosauc vēlamo cenu, dēlim pa vidu uzliek kādus 50Eur un tā izveidojās pārdošanas cena. Burām, bomjiem, mastiem papildus nāk mazāks uzcenojums kādi 20-30E. Ja ilgāku laiku kustība nenotiek, nomet pārdesmi eiro. Un tas viss notiek oficiālā veikalā, Latvijā nekas tāds nebūtu iespējams, nu vismaz PVN uzmauktu vēl pa virsu. Ja uzliek lielu cenu, tad sanāk par velti inventāra glabāšana :) Zemāk bilde ar kvīti par inventāra nodošanu.

IMG_0756
Manā bloga sadaļā FOR SALE esmu aktualizējis informāciju par savu lietoto invetāru, skati sadaļā: http://lat168.lv/for-sale/ Jautājumiem droši rakstiet vai zvaniet uz norādītajiem kontaktiem pie sludinājuma.

Ir jaunumi kas sasitīti ar lēto lidojumu aviokompāniju Ryanair. Līdzīgi kā visās lielajās aviokompānijās, tagad tiek piešķirtas numurētas sēdvietas. Un protams, ir arī iespēja iegādāties sev izvēlētas vietas. No mūsu četriem reisiem, trijos mums uz trijiem piešīra veselu rindu. Bet pārlidojumā mājup, mūsu divus gadus vecajam dēlam piešķīra atsevišķu sēdvietu, kaut kur pa vidu starp vāciešiem. Tā arī stjuartēm teicām, lai tad viņas kopā ar vāciešiem tiek galā ar brēcošo divgadīgo Oliveru :)

Ir iznācis arī jaunas Daily Doses (http://www.dailydose.de) apskats par El Medano janvāra mēnesi, kur minēts, ka janvāris ir bijis īpaši vējais, 90% vējainas dienas. Parastā statistika ir ne vairāk par 50%. Te sīkāk, bet jālasa vāciski: http://www.dailydose.de/cgi-bin/frameloader/frameloader_de.cgi?http%3A//www.dailydose.de/travel-spotguides/2015/teneriffa-jan2015/

screen shot 2015-02-05 at 19.44.45
Biju izkritis no Fanatic teamrider saraksta mājas lapā, šobrīd informācija ir atjaunota un mani var aplūkot: http://www.fanatic.com/categories/team-windsurfing/ Esmu arī pasūtījis šī gada dēļus, izmēri tie paši 81 un 95l.

Vēlreiz jāpasakās maniem atbalstītājiem par iespēju burāt, un burāt siltās zemēs, nevis tepat pie ūdens temperatūras tuvu nullei. Ar 2015.gadu mans atbalstītāju loks ir papildinājies, kļāt nācis ir Augļu serviss un Ameribas Baltikas Tehnoloģiju Koroporācija. Sīkāk par maniem sponsoriem bloga sadaļā: sponsors.

Galerija par mūsu ceļojumu apkārt Tenerifes salai: https://plus.google.com/photos/109761450517112243458/albums/6110825508313547969

Olivers kādā sērfošanas sesijas pusdienas laikā.

IMG_0637

Post comment