La Tejita Freestyle Action + Aerials


Nu jau piecas dienas bez vējā. Tāpēc pagremdēsimies pēdējās vējainās dienās, kas kopskaitā pēc kārtas bija piecas. Šoreiz tās visas bija frīstaila dienas (izņemot vieu vakara sesija El Cabezo), jo svels nebija El Cabezo pludmalē. Pirmā no tām bija Las Americas – La Fitenia un visas nākamās sekoja La Tejita pludmalē, tieši pie mana nama durvīm :)

Tiesa, visas dienas pavadīju ar 5.0 m2 Fire buru, bet stiprums vējam bija tieši kā nākās. Nebija jābrauc kā uz jēlas olas, bet varēja tā kārtīgi atvilkt. Pieslīpēju visu savu triku aresenālu. Ar Grubby jau sāk izdoties pavisam labi, vairāk kā puses sanāk. Bet tas tikai šeit, kur ūdens ir kā spogulis. Redzēs kā būs latvju zemē.

Papildus vēl mācījos iekāpt Switch, tas ta kā jau sanāk, bet pēc tam ar buras ietakošanu ir diezgan lielas problēmas. Pagaidām vainu vēl noveļu uz buru, jo šī Fire kā nekā ir Control Wave ar platu šotstūri, bet nu jau pavisam drīz dabūšu speciālas frīstaila buras BOLT, izmērus 4.5 un 5.0 m2.

Centos arī Show-it mācīties uz abām pusēm, bet ir viens liels BET. Pietrūkst komentārs no malas. Pa lielam, labāku frīstaila vietu par La Tejita grūti iedomāties, bet šeit trūkst partnera ar ko kopā dzenāties. Jo savādāk zūd motivācija un nav ar ko aprunāties, padiskutēt. Motivāciju man parasti uztur lidojošās zivis, kas te baros ik pa laikam pavada mani garajās halzēs ;)

Te uzskaitīšu manevrus kurus es pašlaik varu izpildīt ar frīstaila dēli. Šāds manevru krājums laikam vairāk velk uz B grupas frīstaila sacensībām, bet šogad par to man nav jādomā, jo abas sacensības gan Burusports, gan Igaunijas čempionāts norisināsies līdz jūnija beigām, kad es vēl plānoju būt ceļā kaut kur Eiropā. Te seko manevri:

  • Vulcan;
  • Spock;
  • Spock 540;
  • Spock One Handed;
  • Spock Clew First;
  • Spock Clew First 540;
  • Speedloop;
  • Grubby;
  • Grubby 540;
  • Flaka;
  • Air Flaka;
  • Flaka One Handed.


Protams, ka visvairāk man visas šīs dienas iepriecināja Shore-break pie krasta, kas bija tieši perfekts, lai mācītos Areal, bet to, kas netiek nosēdināts atpakaļ vilnī – Gay Aerial. Jo pretējā gadījumā nāktos izlekt tieši smiltīs :)

Bija arī viens gadījums, ka tik izmisīgi vēlējos noķert vilni, kurš jau bija pa tālu no manis un par tuvu krastam. Noķerot to, sanāca pilnā ārtumā izskriet krastā.

Te iepostēšu vienu no labākajām sekvenci ar Aerial:


Beidzot arī sanāca sabildēties kopā ar tankera kuģi, kas šeit pieved degvielu Dienvidu lidostai. Pa okeāna gultni iet truba līdz pat lidostai pa kuru tiek sūknēta degviela un tas parasti notiek 1-2 dienas.

Vienu dienu arī pamēģināju iziet ar orģinālajām spurām, kas ir ievērojami lielākas par manām MUF, kuras vēl par 2 cm ir nozāģētas. Protams, ka glisēšana ir stabilāka, jo it sevišķi, ja vējš nedaudz pietrūkst. Bet visus manevrus ir jāizpilda daudz precīzāk, respektīvi tik daudz nepiedod kā mazākas spuras. Tieši izpildot Grubby to varēja labi just.


Tā vien izskatās, ka Tenerifē vējš atgrieīsies tieši pēc mūsu aizbraukšanas. Prāmis mums ir 19.maijā un jau 20.maijā  ZA virziens sāk pūst jau ap 20 mezgliem. Jācer, ka Tarifa būs gana vējaina, lai vairākas reizes izietu jūrā.


Savukārt busiņš jau bija kārtībā nākamajā dienā pirms divpadsmitiem, pateicoties Andreja lielajai palīdzībai. No rīta sapratām, ka tomēr pusass ir jāmaina un tāpēc devāmies uz šrotu. Mūsu vietējā šrotā, ir tādi 4 busi kā man un vienam no tiem arī bija tieši tā pusass kas mums vajadzīga. Servisā problēmas sagādāja vecās pusass demontāža, jo skrūves bija pamatīgi iesēdušās. Viss kopā izmaksāja 130 E un tā pagāja mana vārda diena ;) Tiesa par servisa izcenojumu Andrejam nācās cīnīties un rezultātā sanāca gandrīz 2x lētāk, jo sākumā tikai par sevisu vien prasījā vairāk par 100 E!

Vakar jau nopietni sākām kārtoties ceļam, visu kārtot pa kastēm. Veikti vairāki uzlabojumi busam, lai ērtāk ceļot. Mums tagad arī ceļam ir saliekams ēdamgaldiņš. Pats grūtākais ir izdomāt kā visu salikt, lai visam tiek klāt un pēc kādas mantas atrašanas, lai no mantām nav atomsprādziens ;)

Te es dodos uz vietējo miseni, lai izsolē nodotu Reiņa veco buru, dēli un Rinalda kaitu. Jau pirmie viesi bija pēc 3-4 min., bet viņiem interesēja tikai pati soma no kaita ;) Bet viss pārējais savus saimniekus veiksmīgi atrada tās pašas dienas laikā.


Te seko bilžu galerija no frīstaila dienām, bildes by Anja:

Comments are closed.