La Fitenia surfing with SSW swell

Pēdējās dienās šeit Tenerifē laiks ir pilnībā izmainījies, salu pārņēmusi kalima, smilts no Sahāras. Visapkārt ir viegla dūmaka, bezvējš un ļoti, ļoti karsts. Jau trīs dienas atverot durvis vakarā, ārā ir nedaudz pat siltāks. Katru vakaru dodamies peldēties. Vakar atklājām jaunus dabīgos baseinus, netālu no Los Abrigos, El Medano virzienā. Savukārt šodien bijā tepat La Tejita, kur bija lielākais Shore Break kādu esmu redzējis. Tas bija tik liels, ka pat neuzdrīkstējāmies iet peldēties un priecājāmies pa krasta putiņam un tāpat izjutām tā lielo spēku. Lielākie bija gandrīz trīs metrus augsti.


Tā kā La Tejita Shore Break ir liels, liels ir svels arī Las Americas, šoreiz no DR, vairāk  DDR. Līdz ar ko strādā tikai viens spots – La Fitenia. Tāpēc arī šodien devāmies turp, lai izbaudītu sērfingu, ko vindsērfings, būdams pirmajā vietā, atstāj novārtā. Kad ieradāmies, ūdenī bija tikai kādi 13 sērferi. Kamēr biju iekšā, palikām kādi 5-6, un tas jau ir pavisam maz. Ūdens bija riktīgi silts, varēja vilkt pat arī tikai silto likru.


Pieļāvu daudz kļūdas un pats labākais, ka visas jau uzreiz pamanīju. Joprojām ar diezgan lielu novēlošanos uzgiežu uz viļņa. Pāris reizes nobumbulēju savu vilni, jo svaru nepareizi padevu uz priekšu. Savukārt uz viena viļņa neiedevu priekšroku, jo nedzirdēju ka man švilp. Tikai beigās pamanīju, bet vilnis nebija nekas īpašs. Protams, atvainojos. Laikam biju pārāk iekarsis, tāpēc nepametu aci pār labo plec :)


Neiztiku arī bez pāris kārtīgām skalošanām, bet tas jau piederas pie lietas. Par laimi, DR svels nenes uz molu, pretējā gadījumā būtu beidzis kā iepriekšējo reizi šeit La Fitenia.


Kamēr vēl Mikstiņš bija šeit, bija mums šaize ar vienu no mana sērfa spurām, bet labi, ka atrisinājām to visai ātri, savādāk šodienas sesija būtu izpalikusi… Tika nolauzts viens stiprinājums spurai un arī pats stiprinājums dēlī. Pie viena remonta, tika arī salabos dēļa priekšgals, ko biju sadauzījis, saskrienoties lielajos Ziemssvētku viļņos. Remonts patiešām kvalitatīvs, vēlāk iepostēšu arī bildes.


Šī ir mana iecienītā šisdienas bilde ;)

Jāpiemin, ka šodien bija visai zīmigs datums – 13. un piektdiena, varbūt tāpēc ne visai iepriecinošs notikums notika pēc lieliskās sērfinga sesijas. Kad devāmies mājup pēc iepirkumiem lielveikalā, auto atstājām pazemes stāvietā, lai suņukam nebūtu tik karsts. No pazemes stāvvietas jāizbrauc pa apmēram 30% stāvumu un tieši tur man izdevās noraut pusasi. Sākumā biju nedaudz vairāk satraucies, jo likās, ka kaut kas notika ar ātrumkārbu. Un ātrumkārba ir, laikam, neveiksmīgākais un sarežģītākais posms šim auto. Trakums ir tāds, lai šo busu izvilktu no pazemes stāvvietas, vajag nopietnu mašīnu, bet lielākai daļai pazīstamo, ir mazas automašīnas. Palīdzēt man steidza Andrejs. Mēs pat sākām jau remontdarbus uz vietas stāvvietā, bet ātri vien tikām skaidrībā, lai tiktu galā ar šo, auto vajag pacelt uz pacēlāja un lietot speciālus instrumentus. Problēmu atrisinājām, kad atradām otru izeju no autostāvvietas, kura iet uz vēl zemākiem stāviem, tā kā varejām to saviem spēkiem izstumt. Līdz rītam auto ir servisā, kad to sāks skatīt. Paši brauksim stāvēt rīt no rīta blakus, lai redz kas par vainu ;) Labi, ka šaize notika šeit, nevis kaut kur pie Biskaja līča!

Vēlāk saņēmu pirmo agro apsveikumu vārda dienā no Anetes mammas, un tas man bija patiešām patīkams pārsteigums. Jo nekad man nebija gadījies tā, ka esmu aizmirsis par savu vārda dienu. Jau kādu mēnesi nezināju, ka man tā būs ;)

Tātad no Tenerifes izbraucam 19.maijā un pirmais gala mērķis pēc ierašanās Huelva Spānijā, ir kaitborda un vindsērfinga paradīze – Tarifa. Tur ceram uzturēties kādu nedēļu.

Vakar devās prom mans radinieks Ričards, kurš bija ieradies ar mammu un mammas draudzeni uz vienu nedēļu. Rič paspēja 4 dienas uzburāt un sakārtot visādas saimnieciskas lietas. Veiksmīgs vasaras sezonas sākums.

Te šīs dienas sērfošanas galerija:

Comments are closed.