>Offshore winds, Estonian Wave Championship 2010

>

Jau pērn sanāca izcīnīt 3 vietas Igaunijas viļņu čempionātā latviešiem, iepriekš šāda iespēja bija liegta. Bet vienalga tas ir jocīgi ;) Pērn čempiontāts norisinājās vēl vēlāk un pavisam draņķīgā laikā. Savukārt šosezon prognoze bija neticami stabila. Jau kādas 5 dienas iepriekš, igauņu burātāju mekā Ristna, solīja 12-15m/s stipru D vēju.
Neatceros, kad burāt pēdējo reizi devāmies tik kuplā skaitā vienā auto. Tātad bija jāatlasa 3 labākie gribētāji ;) Par pamatu labākajiem tika ņemts pērnā gada viļņu braukšanas reitings. Pirmā un otrā vieta man ar Kristapu Vītolu un bijām abi gatavi. Tālāk sekoja Žeņa un Neimanis, kas atteicās un Minka bija starā un gatavs doties ceļā. Vēl igauņi lūdza pēc mūsu tiesneša Edgara palīdzības burātāju snieguma novērtēšanai, Edgars arī izrādīja savu entuziasmu un devāmies ceļā.

Izbraukt vienojāmies jau iepriekšējā dienā, t.i., 1dienas vakarā, lai paspētu uz pēdējo prāmi 22.30. Dzīvošanu bijām aizrunājuši mūsu iecienītajā mājiņā meža vidū, tur pat netālu no veiva spota.

Rītu sākām ar bļodu ar kaudzi spēka putras un devāmies izlūkos. Šī bija mana pirmā reize šogad, kad apmeklēju Surfparadiis. Ārā bija ap 7-8 grādi un apmācies, bet salīdzinoši gaišs. Nu rokām nagi jau sala pat neburājot ;) 
Pūta samērā siprs ofšora vējš un ķērāmies pie buru tākelēšanas, ilgi nedomājot, sāku ar 4.0m2. Ar katru brīdi viļņi sāka veidoties ar vien labāki un palēnām caur mākoņiem sāka spīdēt saule. Sacensību pulcēšanās vieta šoreiz bija pašā raga galā, kur vējš nelika mieru arī par krastā…

Kopā pieteicās 13 dalībnieki, 9 igauņi, 3 latvieši un 1 soms. Sākām ceturksni pāri 11iem. Sākumā iegāju ar 4.5 un 79 divspurnieku. Iekšā bija tikt grūti, bet ne neiespējami, vilnis kā parasti pasakains. Tas plīsa kā īstos veiva spotos uz rifa, tā kā kalns un pa abām malām gluds.
Tika izvēlēta Double elimination. Pirmajā startā biju sajaucis savu dūraiņu cimdu pāru un uzvilku tādus, kas man ir par mazu, līdz ar ko rokās dabūju svinu un nācās braukt ar plikām rokām. Bija pamatīgi auksti, bet tikai pirkstiem.
Izvēlējos aplamu burāšanas stratēģiju un zaudēju somam. Gribēju uz viļņiem izdarīt agresīvus cutback, areal un viss man beidzās ar 1 girezienu, kau gan uzvarai būtu pieticis ar 3 klasiskiem griezieniem. Tā nokritu tabulas apakšā. Nācās cīnīties, lai tiktu atpakaļ uz finālu, bet hītā ar Erno, vējš sagriezās DA virzienā, jas ir gandrīz tīrs ofšors un nosprāga. Mūsu hītu atcēla…

Gaidījām kādas 2 stundas un nekas neparādījās… Soms rādīja klasi ar SUP dēli. Beigu beigās igauņi nolēma nosacīti pirmos divus, kas bija Taavi un Peny sūtīt uz kreiso līci, kur bija side shore, uz dot šiem 20 min., lai noskaidrotu labāko. Vējš bija švaks, jo ar 5.3m2 burām viņi tikai ik pa brīdim glisēja… Beigās tiesneši nolēma arī šo startu neieskaitīt un palikt šogad bez igaunijas titulu ieguvējiem…

Mājupceļu pavadījām jautri diskutējot pie apaļā galda uz prāmja… Šodien pamatīgi savilktas rokas :)
Un sala Hijumaa ir pasakaini skaista, kā Vītis teica, atgriezīšoties uz medus mēnesi ;) Kā pieredzei, ideāls brauciens, labā kompānijā!

Kaudze bildes iekš: http://www.facebook.com/album.php?aid=32580&id=149828518382461&fbid=159617120736934

Comments are closed.